Bijzonder Stoer traject – Durf te falen

Een bijzondere Stoere Start naar een kind met meer zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld!
Ben je ouder en zie je je kind worstelen dat heel spannend vindt om fouten te maken. Ligt je kind daar ’s nachts uren om wakker. Je kind blokkeert en raakt in paniek bij spannende situaties. Het kind heeft een heel negatief zelfbeeld. En heeft gedachten “Help ik kan het toch niet, het lukt me toch niet. En daarom wil ik het ook niet”.
Stel je kind heeft een sportwedstrijd, maar wil die wedstrijd niet spelen, want is bang om fouten te maken. Iedere keer denkt je kind wat er allemaal mis kan gaan.
Of naar school gaan wanneer er een toets is. Hoofdpijn, buikpijn, misselijk. Niet slapen of zelfs nachtmerries.
Zo gegrepen door angst en spanning.
Op school is je kind terruggetrokken of juist clownesk. Je kind is zichzelf kwijt, maar weet het niet. En weet ook niet hoe het anders kan. Thuis is je kind snel verdrietig, boos, lacht bijna niet en niets lijkt goed te zijn.
Als ouder ben je wanhopig. Wil je je het liefst kleiner maken voor je kind?….. Maar dat helpt niet. Het tegenovergestelde gebeurt, je kind wordt boos en super verdrietig en……..VOELT ZICH NIET BEGREPEN!

Herken je je kind hierin?

 • weinig zelfvertrouwen
 • faalangst
 • laag zelfbeeld
 • teruggetrokken
 • doorzetten in lastige situaties is moeilijk
 • weinig motivatie of juist overdadige motivatie voor schooltaken

Het kan ook anders….

 • Zou je wel wat meer zon en kleur in het leven willen van jouw kind?
 • Zou jij je kind wat meer eigenwaarde gunnen waardoor hij of zij steviger in het leven staat?
 • Zou jij je kind willen laten voelen dat hij of zij goed is zoals hij of zij is?

Stel je eens voor dat ook jouw kind…..

……een gelukkig leven heeft waarin hij met alle ups en downs stevig staat. Hoe zou het zijn als jouw kind zich weer beter in zijn vel voelt en weet hoe hij zijn gedrag kan inzetten om dit te ervaren.
Wat zou je er van vinden als hij zijn gevoelens uit en ervaart dat hij goed is zoals hij is. Hij zijn grenzen kan aangeven en die van de ander kan herkennen. Dit alles geeft een kind weer “lucht” en hij houdt meer energie over om te zijn wie hij werkelijk is.
 In dit programma staat je kind centraal. Er is alle ruimte voor het eigen verhaal van je kind. Je kind krijgt de volle aandacht en kan door middel van verhalen, activiteiten en spel ervaren wat hem belemmerd en met ondersteuning onderzoeken wat werkt voor hem. Je kind geeft zelf aan wat hij wil leren en hier sluit ik bij aan.
Door de begeleiding wordt het zelf oplossend vermogen van je kind gestimuleerd en vergroot. Daarbij leert je kind lastige situaties herkennen en gaat eigen oplossingen vinden en zijn gedrag daar op in zetten. Echter, zonder jou als ouder is het lastig. Jouw kind komt na een gesprek terug in de dagelijkse situaties. Daarom is het zo belangrijk dat de ouder (en wellicht de omgeving van het kind) betrokken wordt bij dit traject. Daarmee bieden we je kind een veilig klimaat waarin hij kan oefenen met “nieuw” gedrag.
Jullie hebben daardoor ook op langere termijn baat van het programma, na een tijd kan wat geleerd is nog steeds van toepassing zijn en helpen bij nieuwe gebeurtenissen.

En weet je…….

……Als ouder ken je je kind en de situatie als geen ander, mocht je twijfelen welke vorm het meest geschikt is dan denken we natuurlijk graag met je mee.
Als je je kind aanmeldt voor individuele coaching bespreken we eerst telefonisch de hulpvraag. Daarna maken we een afspraak voor een intakegesprek om hier verder op in te gaan. Vervolgens ontwikkelen we een plan van aanpak zodat we met je kind aan de slag kunnen. Belangrijk hierbij is dat we in de activiteiten aansluiten bij de interesses en persoonlijkheid van het kind. We vinden het contact met jou als ouder van wezenlijk belang, en zullen dan ook steeds terugkoppelen waar we aan gewerkt hebben. Want als ouder ben je een onmisbare schakel in het proces.

Stoere Start – Bijzonder Stoer basis

Durf te falen….versla de monsters

 

 • intake met kind en ouder(s)

 • 5 live gesprekken met kind (evt. incl ouder)

 • evaluatie met kind kind én ouder(s)

Contact

Stoere Start – Bijzonder Stoer VIP

Durf te falen…versla de monsters

 • intake met kind en ouder(s)

 • 5 live gesprekken met kind (evt. incl ouder)

 • onbeperkt mailcontact gedurende programma

 • tweewekelijks telefonisch/skype begeleiding

 • evaluatie met kind én ouder(s)

 • terugkomgesprek na 4 tot 8 weken met kind én ouder(s)

Contact

Wat zeggen andere over het Bijzonder Stoer traject

Kind  van 11 jaar

Ik vond het heel leuk. Ik heb daar veel geleerd, Daphne was erg aardig, het liefst wil ik daar altijd naartoe. Ik heb geleerd voor mijzelf op te komen en eerlijker te zijn. Ik heb trucjes geleerd, ademen, op je gevoel, nee en stop zeggen.

Sonja (moeder)

Onze zoon liep vast op het regulier onderwijs. We hadden al diverse wegen bewandeld, maar merkte dat er met Stoere Start een echte klik was. Daphne heeft onze zoon enorm geholpen en ook als gezin zijn we er heel positief door gegroeid.

Marieke (moeder)

Daphne is een warme persoonlijkheid, die in alle openheid niet alleen onze zoon begeleid heeft, maar ook tips heeft gegeven hoe wij binnen het gezin dingen anders kunnen doen. En dan met name in de omgang met hem. Daphne sluit aan bij de thuissituatie en richt haar begeleiding op wat wij aangeven graag aan te willen pakken. Door haar open en eerlijke houding worden veel zaken tussen ouders en kind op een ontspannen manier bespreekbaar. Wij hebben hier veel aan gehad.

Tygo (kind 13 jaar)

Ik had eerst last van woedeaanvallen. Daphne heeft me op een fijne manier geholpen, waardoor ik er nu bijna geen last van heb.

Sandra (moeder)

We hebben de hulp van Daphne gevraagd omdat onze zoon van 12 moeite had met het maken van contacten in de klas. Hij hield afstand of hij had confrontaties.

Daphne had de 1e sessie meteen de oorzaak te pakken. Op de lagere school is er een conflict geweest met een klasgenoot. Die herinnering en de emoties die destijds nooit goed geuit zijn bleken hem nu nog te blokkeren. Hij had eigenlijk geen vertrouwen in het maken van positieve contacten en in zichzelf.

Gek dat je dit als ouder weet, maar toch de pijn die ermee gepaard gaat voor je kind niet kan klaren. Als je als ouder voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit, blijf er niet mee rond lopen! De blik van een ander kan echt het verschil maken. Onze zoon heeft de 1e sessie alleen maar gehuild (en ik ook). Daarna werd hij door Daphne gesterkt in dat hij goed is zoals hij is. Het is gewoon belangrijk voor een kind om dat ook eens van een ander te horen dan alleen van je ouders……

Ik ben erg blij dat we Daphne erbij gehaald hebben en ik weet zeker dat dit hem weer op een nieuw, open spoor gezet heeft. Dank je!

Kind van 13 jaar

Ik vind Daphne heel aardig. Ik ben veel zelfverzekerder geworden, over alles wel. Ze hielp mijn ouders hoe ze afspraken moesten maken op school en hoe ze moesten opkomen voor mij.

Fadoua (moeder)

Sinds dat onze zoon bij Daphne komt merken we dat hij losser is, zelfverzekerder is en veel beter met zijn emoties om kan gaan. In een paar sessies hebben we een weerbare en meer ontspannen zoon terug gekregen. Daphne verricht echt wonderen!

Kind van 10 jaar

Ik kwam bij Daphne omdat ik het lastig vind om met vervelende situaties om te gaan, en omdat mijn gedachten dan iets perse niet wilde zodat ik het ook niet durfde en me heel negatief maakte. Met Daphne kon ik daar goed over praten en ze leerde me hiermee omgaan en soms dan dingen tóch te doen.
We kletsten ook buiten tijdens een potje basketbal in de tuin. Dat vond ik het leukst. En dat ik altijd drinken en wat lekkers kreeg. Ik ging altijd met een heel goed gevoel weer naar huis.

Sabine (moeder)

Onze zoon was erg onzeker over zichzelf, hij was bang om fouten te maken en durfde niet om voor de klas te praten. Ik zocht contact met Daphne omdat ik wilde dat mijn zoon meer zelfvertrouwen kreeg en dat hij beter in zijn vel ging zitten. Na het eerste geprekje met Daphne hadden we allebei een goed gevoel, er was gelijk een goede klik en Daphne had al snel door hoe mijn zoon was. Ze stelde hem erg op zijn gemak door haar warme positieve uitstraling.

Hij kreeg veel tips hoe hij met zijn onzekerheid om moest gaan en ook wij als gezin kregen leuke leerzame oefeningen mee! Op school merkte de juffen al snel veranderingen bij mijn zoon zelfs zijn vriendjes en familie. Hij raakte minder snel in paniek als iets niet lukte en hij straalde zelfvertrouwen uit, hierdoor groeide hij in zijn schoolresultaten! Wij zijn erg blij dat we contact hebben gezocht met Daphne, ze heeft een ontzettend goede invloed gehad op onze zoon, ze is een topper!! Lieve Daphne bedankt!!