Ik Leer Leren

Ik Leer Leren is een training van Stoere Start die kinderen slimme handvatten geeft om makkelijker en efficiënter te leren. Hierbij is niet alleen het hebben van kennis van belang. Lekker in je vel zitten, welbevinden, inspiratie en geloof in eigen kwaliteit spelen een belangrijke rol voor het behalen van goede leerprestaties. Ik leer kinderen binnen regio Vianen hoe dit moet, hoe ze hoofd- en bijzaken moeten onderscheiden en hoe ze geconcentreerd én gemotiveerd kunnen blijven.

Over de training

Tijdens de verschillende groepsbijeenkomsten leren de kinderen erg veel van elkaar. Ze wisselen praktische tips en oefeningen uit die goed blijken te werken. De sessies zijn helder en concreet én hebben een vaste opbouw. Ik Leer Leren is bovendien een echte doe-training waarbij kinderen met behulp van materialen, testen, oefeningen en spelvormen leren over leren. Een bijhorend werkboek is handig naslagwerk voor je kind waar hij of zij ook echt iets aan heeft. Iedere les sluit ik af met een eigen leerplan met praktische handvatten. De Ik Leer Leren-training is opgenomen in de interventiedatabase van het Ministerie van Welzijn en Gezondheid.

Wat is Ik Leer Leren?

De Ik Leer Leren-training is een methode die kinderen helpt op een efficiënte wijze te leren. Samen onderzoeken we de leerstrategie, motivatie, concentratie, planning en eventuele blokkades of misschien wel faalangst. Uit onderzoek blijkt steeds opnieuw hoe belangrijk de voorwaarden zijn om goed te kunnen leren. De training richt zich dan ook op deze voorwaarden, aangezien ze belangrijk zijn om op een juiste manier te presteren. Door verschillende leerstijlen en leervoorkeuren aan te bieden, kunnen ze kinderen zelf onderzoeken wat voor hen werkt. Dit is een andere methode dan het aanbieden van huiswerkbegeleiding. Daarbij gaat het namelijk om de inhoud van de vakken, terwijl Ik Leer Leren vertelt HOE te leren en welke voorwaarden daarbij nodig zijn.

Voor wie?

Ik Leer Leren is speciaal ontwikkeld voor kinderen vanaf groep 7/8 die makkelijker en slimmer willen leren leren. De methode is daarom geschikt voor:

 • Kinderen van de basisschool
 • Kinderen met motivatieproblemen, faalangst of concentratieproblemen
 • Jongeren op de middelbare school die leren een uitdaging vinden en tegen problemen aanlopen
 • Kinderen die moeite hebben met plannen en organiseren van hun huiswerk
 • Hoogbegaafde kinderen

Meer informatie over de methode Ik Leer Leren? Vul dan het contactformulier in. Stoere Start is gevestigd in Everdingen en helpt je binnen de regio van o.a. Utrecht, Zeist, Vianen, Culemborg en Leerdam.

Tijdens de training leert het kind:

Praktische informatie

Vanaf welke leeftijd? Vanaf 10 jaar
Traject: 5 groepsbijeenkomsten
Locatie: 5 groepsbijeenkomsten op locatie (bijvoorbeeld een school of een nader vastgestelde locatie in de omgeving)
Benodigdheden: Een werkboek van € 32,50
Prijs per kind: € 182,50- (exclusief werkboek) *
Prijs voor scholen: Op aanvraag *
Resultaten:
 • Talent effectief kunnen inzetten
 • Efficiënt en effectief leren
 • Meer inzicht in het aanpakken van leren
 • Leerstrategieën zelfstandig kunnen opzetten
 • Betere omgang met spanning en stress
 • Betere concentratie
 • Betere motivatie
 • Het beter kunnen plannen en organiseren van huiswerk, taakopdrachten en vrije tijd
 • Betere zelfreflectie
 • Hogere cijfers

* Voor deze prijs krijg je een gecertificeerde trainer die een gevarieerde training aanbiedt met speciaal ontwikkelde testen en coachende werkvormen. Er geldt een landelijk vastgestelde prijs voor de training Ik Leer Leren.

Wat zeggen anderen over Stoere Start – Ik Leer Leren

Christine, ouder

Heel blij ben ik dat mijn dochter de cursus “ik leer leren ” bij je heeft gevolgd.  Als ouder kon ik merken dat ze het leuk vond om er naar toe te gaan.
De communicatie was ook erg prettig, merkte echt betrokkenheid om mijn dochter verder te helpen.  Bijzonder was het ook dat de les die ze gemist had doordat ze ziek was, dat ze die appart heeft mogen inhalen. Het was een warme deken en zeer enthousiasmerend!
En ik merk dat mijn dochter zekerder en slagvaardiger is geworden.

Marlies, 13 jaar

Ik heb veel aan deze cursus gehad en vooral bij plannen en organiseren omdat ik dat het moeilijkst vind en de lessen waren leuk en leerzaam en ik heb er veel aan gehad.