Iedereen heeft talent!

Als kindercoach vind ik het zien en gebruik maken van talenten bij een kind erg belangrijk en zinvol. Ik begin daarom vrijwel ieder coachingstraject met een talenteninterview. In een talenteninterview ontdekt een kind zelf hoe het in de wereld staat en wat hun sterke punten zijn.

Zo’n talentgesprek heeft tot doel:

  • dat kinderen zich bewust worden dat talent niet gaat over het uitblinken in een bepaalde activiteit, maar dat het juist gaat over activiteiten die je leuk vindt, die je voldoening geven, en die maken dat de tijd vliegt
  • dat kinderen hun eigen talenten onder woorden kunnen brengen aan de hand van o.a. het materiaal dat we hebben ontwikkeld om op zo’n manier bij te dragen tot een positief zelfbeeld, meer veerkracht en weerbaarheid
  • zodat ze beter kunnen omgaan met alle uitdagingen die op hun pad liggen.

In Nederland en België zijn er al heel veel kindertalentenfluisteraars en zij hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk om zoveel mogelijk kinderen bewust te laten worden van zijn of haar eigen talenten.

Als kindertalentenfluisteraar gun ik het ook alle kinderen om hun eigen talenten te ontdekken!

Veel mensen denken dat talent gaat over ergens heel erg goed of de beste in zijn of ergens in uitblinken. Als kindertalentenfluisteraar denk ik daar anders over. In de eerste plaats is talent iets wat je blij maakt, je batterijen oplaadt, waar je naar uitkijkt en maakt dat de tijd vliegt. Het is zo belangrijk dat kinderen zich bewust zijn van hun talenten! In je talent staan, maakt gelukkig, geeft zelfvertrouwen en doet weerbaarheid en veerkracht toenemen.

Om dit voor alle kinderen mogelijk te maken organiseer ik regelmatig pop-ups. Hiervoor kunnen kinderen zich inschrijven om samen op zoek te gaan naar hun verborgen talenten. Na afloop krijgen ze een mooie talententekening mee naar huis.

Wil je weten of je een positivo, een sfeervoeler, een mooimaker of een ideeënfontein bent? En hoe je deze talenten het beste kunt inzetten?

neem dan gerust contact op
Kindertalentenfluisteraar