Over Daphne Hoogendoorn

Ik ben Daphne Hoogendoorn, trainer en kindercoach bij Stoere Start. Ik begeleid kinderen en jongeren die van zichzelf geen fouten mogen maken, onzeker zijn, veel piekeren en echt even zichzelf kwijt zijn. Ik begeleid ze door ze te laten ervaren dat goed, goed genoeg is en weer in zichzelf te laten geloven. Door het herkennen van dat kritische stemmetje en te ontdekken wat je echt graag wilt en hiervoor te mogen kiezen heb je een sterke basis om te leven met (meer), vertrouwen, lef en plezier!

Wat die kinderen meemaken herken ik maar al te goed. En daarom raakt het me ook zo dat kinderen niet geholpen worden. Omdat ik weet dat de juiste aanpak het hele leven van een kind kan veranderen. En van de ouders. En niet om van de angst af te komen of die gedachten die erbij horen, maar om er op een andere manier mee om te leren gaan.

Ook ik heb in mijn leven te kampen gehad met de angst het niet goed te doen of niet goed genoeg te zijn. Soms ging ik het dan gewoon uit de weg of deed het helemaal niet. Met het gevolg dat ik zo teleurgesteld was in mezelf.

Dit uitte zich bij mij vooral op school. Hoorde ik er wel echt bij? Of was ik altijd de derde persoon en haakte ik af. Ik speelde ook graag op mezelf, vond het eng om andere te vragen omdat ik angst had afgewezen te worden. Bij toetsen durfde ik ook niet op mezelf te vertrouwen ondanks dat ik het goed geleerd had.

Ik ben in mijn leven ook veel verhuisd en heb veel in het buitenland gewoond met mijn ouders. Dat maakte dat ik me nergens écht thuis voelde. En oh ja van de buitenkant leek het allemaal best okay, maar het was hard werken om dat masker wat ik iedere opzette en wisselde stevig te houden.

Toen ik op de middelbare school zat heb ik in eerste instantie er helemaal de brui aan gegeven. Ik raakte volledig gedemotiveerd. Het lukte me toch niet dacht ik.

Ik heb op latere leeftijd via coaching en een super waardevolle training geleerd ermee om te gaan. Inzichten welke mijn leven en de kijk op angst om te falen, het niet te kunnen, niet goed genoeg te zijn heeft veranderd. Ook met mijn angsten kan ik het aangaan. Het hoort bij mij.

Ik had gehoopt dat ik op jongere leeftijd ondersteuning had gehad. En hoor regelmatig terug van ouders; was dit er maar geweest op mijn leeftijd, dan had ik niet zo lang geworsteld.

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen, twee jongens van 16 en 14 jaar en een meisje van 9 jaar. Naast het begeleiden van kinderen vind ik het ook heerlijk om te wandelen alleen of met onze hond en kinderen. Ik krijg enorm veel energie van mensen om me heen én ik krijg ook enorme energie van lekker helemaal niets doen, gewoon omdat het kan.

Wanneer ik kinderen begeleid, of dit nu in een groep is of individueel geniet ik van elk moment, Ik ervaar het iedere keer weer als een mega cadeau om ze te laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn én dat ze door te ervaren dit ook bij zichzelf gaan herkennen. Ik leer ze om zich minder te laten belemmeren door gedachten en emoties. Hun angsten te omarmen. Hun hart open te zetten. Te vertrouwen in zichzelf. En te gaan doen wat ze zo graag willen. Zodat ze gaan groeien en stralen.

Daarbij ben ik ook spelontwikkelaar. Samen met collega kindercoach Manon Ende hebben we het Complimentenspel ontwikkeld.

In ons werk met kinderen zien wij de kracht van complimenten.  Veel kinderen voelen zich hierdoor gezien, erkend en gewaardeerd. Zij krijgen een lach op hun gezicht, gaan stralen en sprankelen. Het Complimentenspel zorgt voor plezier en verbinding op een speelse en ontspannen manier. Door dit spel te gebruiken leer je om het positieve te zien in jezelf en de ander. Het Complimentenspel draagt bij aan een positief leer-, leef- en groepsklimaat waarin kinderen optimaal kunnen
ontwikkelen.

Recent is ook het Complimentenspel Autisme en het Complimentenspel ADHD verschenen. Autisme en ADHD wordt nog vaak gezien als negatief en vervelend. Wij ervaren echter dat kinderen met autisme en ADHD juist ook hele mooie, unieke eigenschappen en kwaliteiten hebben. Met deze Complimentenspellen, benadrukken we deze sterke kanten.

De complimentenspellen zijn te bestellen via de site van het Complimentenspel of via bol.com