Recensies

Wat zeggen andere over Stoere Start – Daphne

Moeder, meisje 9 jaar

Stoere Start is een feestje om mee te mogen maken voor mijn kind. Ze heeft plezier en in de tussentijd leert zij een hoop over zichzelf. Wat zij wel moet doen of juist niet. Hoe zij het beste uit zichzelf kan halen. lk heb alle vertrouwen dat Stoere Start voor Puck een basis heeft gevormd voor een fijne ontwikkeling in haar leven voor nu en in de toekomst. Daphne ziet het kind. En mijn dochter heeft dit ook ervaren in de 8 weken dat zij bij haar heeft mogen deelnemen aan de Rots en
Water trainingen. Ze vind het jammer dat het weer voorbij is.

Bekijk hier wat andere zeggen over de ‘weerbaarheidstraining’

Karin, moeder

We zijn bij Daphne terechtgekomen omdat onze zoon van 8 jaar een moeilijke periode doormaakte….Het liep niet lekker op zijn school (voelde zich vaak niet gehoord en afgewezen), zijn resultaten gingen naar beneden, zijn oma overleed in deze periode en was hij vaak boos/verdrietig en had weinig zelfvertrouwen meer. De eerste kennismaking met Daphne voelde vertrouwd. Daphne heeft een warme persoonlijkheid en straalt vertrouwen uit. Het was fijn om bij haar in de praktijk te komen. Onze zoon voelde zich al snel op z’n gemak. Na een paar sessie zagen wij onze zoon al positief veranderen…

Het was bijzonder om te zien hoe zij samen in een korte tijd een band hadden opgebouwd. Hierdoor durfde onze zoon zichzelf open te stellen. 

Elke sessie deed Daphne iets anders waardoor Julian met veel plezier naar toe ging. De tips en handvatten die hij spelenderwijs van Daphne kreeg paste onze zoon uit zichzelf toe. Ook de terugkoppeling naar ons als ouders was positief. En konden we hier zelf ook mee aan de slag. 

Nu een paar maanden later doet en zegt onze zoon nu dingen die wij lang niet voor mogelijk hadden gehouden. Hij heeft minder angst, komt op een betere manier op voor zichzelf op en gelooft hij meer in zichzelf, maar bovenal is hij gelukkiger en kan hij weer lachen 🙂

Ons gezin heeft een nieuwe start gemaakt  en daarvoor zijn we Daphne dankbaar 

Moeder Sandra (kind 10 jaar)

Daphne heeft met mijn dochter een reeks van 4 coachingssessies gedaan. Mijn dochter is een zachte, gevoelige meid die in het verleden gepest is en soms lastig nee kan zeggen of haar eigen keuzes kan maken.

Ze voelde zich direct op haar gemak bij Daphne. Enthousiast ging ze met de oefeningen aan de slag en dat had ook direct effect. We zagen haar groeien en weer terug in haar kracht komen.

Ze heeft van Daphne een pakker met tools in handen gekregen waar ze op terug kan vallen als dat nodig is. Nog regelmatig komen we terug op de tips die ze heeft gekregen en dat geeft haar houvast in lastige situaties.

We zijn daarom erg blij met de coaching en het is super om te weten dat we het als het ware achter de hand hebben, mocht het weer nodig zijn om haar terug op haar pad te helpen.

Joyce, moeder

In de zomervakantie heb ik via FB contact opgenomen voor onze zoon. Ik zag dat hij worstelde met zichzelf, maar kon mijn vinger er niet op leggen waardoor of waarom. Ik las het een en ander op je website en dacht…. hè dat lijkt wel over onze zoon te gaan. Na een leuk en leerzaam Skype gesprek met jou hebben we een afspraak ingepland. De laatste dag van de zomervakantie was onze eerste afspraak in jou praktijk. Je wist snel het vertrouwen te winnen van onze zoon. En gaf hem goede handsvaten, waardoor hij beter om kan gaan met zijn faalangsten en perfectionisme. Na een viertal afspraken hebben wij een compleet ander kind thuis. Die zoveel beter in zijn vel zit! Wij zijn jou zo dankbaar!

Niels, 9 jaar

Ik vond het echt super leuk om door Daphne begeleid te worden. Ik heb het project Hoogbegaafd? Nou en! Doorlopen. En ik heb er veel van geleerd. Het is helemaal niet erg om anders te zijn. Eigenlijk gewoon leuk! Want andere zijn er al. Ik heb nu ook een groep overgeslagen en zit nu in groep 7. Ik heb allemaal nieuwe vrienden erbij gekregen.

Daphne heel erg bedankt voor alles!

Kind van 10 jaar

Ik kwam bij Daphne omdat ik het lastig vind om met vervelende situaties om te gaan, en omdat mijn gedachten dan iets perse niet wilde zodat ik het ook niet durfde en me heel negatief maakte. Met Daphne kon ik daar goed over praten en ze leerde me hiermee omgaan en soms dan dingen tóch te doen.

We kletsten ook buiten tijdens een potje basketbal in de tuin. Dat vond ik het leukst. En dat ik altijd drinken en wat lekkers kreeg. Ik ging altijd met een heel goed gevoel weer naar huis.

Sabine, moeder

Onze zoon was erg onzeker over zichzelf, hij was bang om fouten te maken en durfde niet om voor de klas te praten. Ik zocht contact met Daphne omdat ik wilde dat mijn zoon meer zelfvertrouwen kreeg en dat hij beter in zijn vel ging zitten. Na het eerste geprekje met Daphne hadden we allebei een goed gevoel, er was gelijk een goede klik en Daphne had al snel door hoe mijn zoon was. Ze stelde hem erg op zijn gemak door haar warme positieve uitstraling.

Hij kreeg veel tips hoe hij met zijn onzekerheid om moest gaan en ook wij als gezin kregen leuke leerzame oefeningen mee! Op school merkte de juffen al snel veranderingen bij mijn zoon zelfs zijn vriendjes en familie. Hij raakte minder snel in paniek als iets niet lukte en hij straalde zelfvertrouwen uit, hierdoor groeide hij in zijn schoolresultaten! Wij zijn erg blij dat we contact hebben gezocht met Daphne, ze heeft een ontzettend goede invloed gehad op onze zoon, ze is een topper!! Lieve Daphne bedankt!!

Cindy, moeder

Wij zijn bij Daphne terechtgekomen voor de problemen van mijn zoon. Bij de intake kregen wij gelijk een warm gevoel en eindelijk ook iemand die ons begreep. Het voelde huiselijk en warm en mijn zoon zat daar prima op zijn plek. De nabespreking welke ik met Daphne had na elke sessie heb ik als zeer prettig ervaren. Ze geeft je het gevoel van begrip maar ook zeker van menselijkheid. Wij hebben vele therapieën gevolgd maar heb altijd het gevoel gehad dat er vanuit een boek gewerkt werd. Hier is dat zeker niet het geval. Ik zou iedereen adviseren, moet natuurlijk wel aansluiten bij de wensen van iedereen, om hier naartoe te gaan.

Kind van 13 jaar

Ik vind Daphne heel aardig. Ik ben veel zelfverzekerder geworden, over alles wel. Ze hielp mijn ouders hoe ze afspraken moesten maken op school en hoe ze moesten opkomen voor mij.

Kind van 11 jaar

Ik vond het heel leuk. Ik heb daar veel geleerd, Daphne was erg aardig, het liefst wil ik daar altijd naartoe. Ik heb geleerd voor mijzelf op te komen en eerlijker te zijn. Ik heb trucjes geleerd, ademen, op je gevoel, nee en stop zeggen.

Christine, ouder

Heel blij ben ik dat mijn dochter de cursus “ik leer leren ” bij je heeft gevolgd.  Als ouder kon ik merken dat ze het leuk vond om er naar toe te gaan.
De communicatie was ook erg prettig, merkte echt betrokkenheid om mijn dochter verder te helpen.  Bijzonder was het ook dat de les die ze gemist had doordat ze ziek was, dat ze die appart heeft mogen inhalen. Het was een warme deken en zeer enthousiasmerend!
En ik merk dat mijn dochter zekerder en slagvaardiger is geworden.

Marlies, 13 jaar

Ik heb veel aan deze cursus gehad en vooral bij plannen en organiseren omdat ik dat het moeilijkst vind en de lessen waren leuk en leerzaam en ik heb er veel aan gehad.

Marieke, moeder

Daphne is een warme persoonlijkheid, die in alle openheid niet alleen onze zoon begeleid heeft, maar ook tips heeft gegeven hoe wij binnen het gezin dingen anders kunnen doen. En dan met name in de omgang met hem. Daphne sluit aan bij de thuissituatie en richt haar begeleiding op wat wij aangeven graag aan te willen pakken. Door haar open en eerlijke houding worden veel zaken tussen ouders en kind op een ontspannen manier bespreekbaar. Wij hebben hier veel aan gehad.

Sandra, moeder

We hebben de hulp van Daphne gevraagd omdat onze zoon van 12 moeite had met het maken van contacten in de klas. Hij hield afstand of hij had confrontaties.

Daphne had de 1e sessie meteen de oorzaak te pakken. Op de lagere school is er een conflict geweest met een klasgenoot. Die herinnering en de emoties die destijds nooit goed geuit zijn bleken hem nu nog te blokkeren. Hij had eigenlijk geen vertrouwen in het maken van positieve contacten en in zichzelf.

Gek dat je dit als ouder weet, maar toch de pijn die ermee gepaard gaat voor je kind niet kan klaren. Als je als ouder voelt dat je kind niet lekker in zijn vel zit, blijf er niet mee rond lopen! De blik van een ander kan echt het verschil maken. Onze zoon heeft de 1e sessie alleen maar gehuild (en ik ook). Daarna werd hij door Daphne gesterkt in dat hij goed is zoals hij is. Het is gewoon belangrijk voor een kind om dat ook eens van een ander te horen dan alleen van je ouders……

Ik ben erg blij dat we Daphne erbij gehaald hebben en ik weet zeker dat dit hem weer op een nieuw, open spoor gezet heeft. Dank je!