Al een tijdje schrijf ik verhalen en deel ik deze via de Stoere Start E-post.

In mijn E-post schrijf ik over mijn eigen ervaringen, deel ik nieuwtjes. Situaties die je misschien herkent als ouder en/of leerkracht. Want naast dat ik coach ben ik ook mens, partner, moeder van drie jonge kinderen heb ik nog vele andere rollen in het leven. En kan ik heel goed schrijven uit eigen ervaring.  Ik vind het fijn om te delen. Delen over wat mij bezig houdt en ik ben ook altijd benieuwd wat jou bezig houdt.

Nu wil ik van deze gelegenheid gebruik maken om me uitgebreid voor te stellen en te delen wat mij drijft, waar mijn passie ligt en wat ik de wereld wil geven. Geven vanuit mijn hart en geven omdat ik voor zoveel mogelijk mensen en kinderen het leven wat luchtiger wil maken.

Ik ben Daphne Hoogendoorn, trainer en kindercoach bij Stoere Start. Ik begeleid kinderen en jongeren die van zichzelf geen fouten mogen maken, onzeker zijn, veel piekeren en echt even zichzelf kwijt zijn. Ik begeleid ze door ze te laten ervaren dat goed, goed genoeg is en weer in zichzelf te laten geloven. Door het herkennen van dat kritische stemmetje en te ontdekken wat je echt graag wilt en hiervoor te mogen kiezen heb je een sterke basis om te leven met (meer), vertrouwen, lef en plezier! Dit doe ik in 1 op 1 begeleiding, weerbaarheidstrainingen en Ik Leer Leren programma’s.

Na ruim 15 jaar gewerkt te hebben bij een uitdagende organisatie als proces- , projectmanager en vertrouwenspersoon, ben ik een aantal jaren geleden mijn hart gaan volgen.  Ik ben me gaan specialiseren op het gebied van mensen begeleiden in de vorm van coaching. Uiteindelijk ben ik me vooral gaan specialiseren in het begeleiden en helpen van kinderen en hun ouders. Het allermooiste wat ik kan doen.

Ik ben getrouwd en moeder van 3 kinderen, twee jongens van 12 en 10 jaar en een meisje van 6 jaar. Naast het begeleiden van kinderen vind ik het ook heerlijk om te wandelen alleen of met onze hond en kinderen. Ik krijg enorm veel energie van mensen om me heen én ik krijg ook enorme energie van lekker helemaal niets doen, gewoon omdat het kan.

Kinderen begeleiden vind ik het aller leukste en fijnste wat er is. Of dit nu individueel is of in een groep ik  geniet van elk moment. Ik ervaar het iedere keer weer als een mega cadeau om ze te laten ervaren dat ze goed zijn zoals ze zijn én dat ze door te ervaren dit ook bij zichzelf gaan herkennen.  Ik leer ze om zich minder te laten belemmeren door gedachten en emoties. Hun angsten te omarmen. Hun hart open te zetten. Te vertrouwen in zichzelf. En te gaan doen wat ze zo graag willen. Zodat ze gaan groeien en stralen.

Wat die kinderen meemaken herken ik maar al te goed. En daarom raakt het me ook zo dat kinderen niet geholpen worden. Omdat ik weet dat een paar gesprekken met een coach het hele leven van een kind kan veranderen. En van de ouders.

Ook ik heb in mijn leven te kampen gehad met de angst het niet goed te doen of niet goed genoeg. Soms ging ik het dan gewoon uit de weg of deed het helemaal niet. Met het gevolg dat ik zo teleurgesteld was in mezelf. Toen ik op de middelbare school zat heb ik in eerste instantie er helemaal de brui aan gegeven. Ik raakte volledig gedemotiveerd. Het lukt me toch niet dacht ik. Wat heeft dit veranderd bij mij hoor ik je afvragen? Mijn ommekeer is drastisch geweest. Mijn hele middelbare school periode heb ik geworsteld met ups en down. Toen besloot ik een jaar naar het buitenland te gaan en hier was ik op mezelf aan gewezen. Ik heb me toen gerealiseerd; als ik het zelf niet doe, als ik zelf niet in actie kom, gebeurt er niets, verandert er niets. Niemand gaat het vóór mij doen. Een wijze les, welke mijn leven en de kijk op angst om te falen heeft veranderd. Ook met mijn angsten kan ik het aangaan. Het hoort bij mij.

Heb ik nu nooit meer het gevoel dat ik bang ben het fout te doen of te falen? Jawel hoor! Juist nu,….

Nu, nu ik mijn hoofd boven het maaiveld ga uitsteken. Dit vind ik zo ontzettend spannend dat ik iedere keer weer uit mijn “comfort zone” moet stappen. Maar ik weet ook dat ik mijn kop boven het maaiveld moet uitsteken om kinderen te helpen. Ze hebben mijn kennis en expertise nodig. En daarin is het van groot belang dat ik laat zien wie ik ben. En dat ik een expert ben in het helpen van kinderen. Mijn bescheidenheid zal de kinderen niet helpen.

Ik ontwikkel een online programma voor kinderen die angst hebben te falen, het gevoel en de gedachten van al die mogelijk mislukkingen. Kinderen die bang zijn om te falen hebben zo hun eigen manier van denken en al die gevoelens die daarbij horen.  Dit doe ik juist ook online omdat ik zo veel meer kinderen kan bereiken. Kinderen snappen de online wereld en ik kan een aparte community voor ze maken waar ze zich veilig voelen en zullen zien dat zij niet de enigen zijn. En aan de andere kant kan ik ook de ouders helpen. Doormiddel van mijn effectieve lessen, skype gesprekken en uiteraard ook live mocht daar de behoefte voor zijn. Maar ik wil de drempel zo laag mogelijk maken dat ouders en kinderen hulp gaan zoeken. Want ik weet dat het nogal een drempel kan zijn.

Mijn missie is dat het niet nodig is om als ouder je kind zo te zien lijden. Het online programma “Durf te falen, versla de monsters” is een manier om faalangst aan te pakken. Door te ervaren (met alles wat het programma biedt) leer ik je kind om spannende gebeurtenissen en situaties in het juiste perspectief te plaatsen. Met tips en oefeningen leer ik je kind om boven zijn verstand uit te stijgen en anders om te gaan met negatieve gedachten en gevoelens.

Ik hou jullie uiteraard op de hoogte en als jullie vragen hebben of goede ideeën, laat ze me weten.

Voor nu is mijn website Stoere Start compleet vernieuwd als eerste opstap naar het online programma “Durf te falen, versla de monsters”. Het programma gaat live per  augustus 2016 . Voor mij is er nu veel werk aan de winkel. Want ik zal al mijn kennis en expertise in het programma verwerken. Ik nodig jullie alvast uit een kijkje te nemen. En kan je niet zo lang wachten tot augustus? Wat ik heel goed begrijp want als je kind problemen heeft, faalangstig is dan wil je dat als ouder zo snel mogelijk oplossen. Neem dan contact met me op. Ik ben altijd beschikbaar voor een vrijblijvend gesprek. Ik weet precies hoe het voelt en dat het spannend is om hulp in te schakelen, maar weet ik sta altijd voor je klaar.